Scapa de durere hemoroizilor

Cum scapi de durerea provocată de hemoroizi, tratamente facute acasa

Hemoroizii pot apărea din mai multe cauze. Ei pot rezulta ca urmare a sarcinii, a unei diete proaste, a presiunii excesive din timpul scaunelor și a episoadelor repetate de constipație.

Hemoroizii sunt vene inflamate din rect sau anus din cauza presiunii asupra acelei zone a corpului. Venele se umflă permanent, sângerează și te mănâncă, ceea ce este extrem de incomod și greu de suportat.

Hemoroizii nu sunt o afecțiune gravă, dar persoanele cu ciroza hepatică sau cu circulație sanguină rapidă pot experimenta sângerări de lungă durată. Din fericire, există numeroase metode de tratament și de a preveni reapariția acestora.

Scapa de durere hemoroizilor

Cum scapi de durerea provocată de hemoroizi

1. Baia de șezut. Baia de șezut este tehnica prin care înmuiați șoldurile și fesele în apă caldă. Căldura umedă ajută la calmarea hemoroizilor și ameliorează senzațiile de durere si mancarime. Puteți folosi o cada mică sau un dispozitiv special care se potrivește cu scaunul de toaletă.

Înmuiați zona în apă caldă timp de până la 15 minute, de 2-3 ori pe zi, pentru un rezultat rapid și eficient.

2. Folosiți șervețele umede. Dacă aveți hemoroizi, hârtia igienică uscată poate zgâria și rupe venele inflamate. În loc să utilizați hârtie igienică, folosiți în schimb șervețele pentru bebeluși sau șervețele fine. Nu utilizați șervețele cu parfum sau alcool, deoarece acestea pot irita hemoroizii.

3. Aplicați medicamente topice. Există o serie de medicamente topice concepute special pentru tratarea hemoroizilor, inclusiv creme, unguente, șervețele medicinale și supozitoare.

Majoritatea medicamentelor topice conțin hidrocortizon, care pot ajuta la ameliorarea durerii și a mâncărimii. Alte medicamente topice conțin steroizi, anestezice, astringente și antiseptice. Nu utilizați medicamente pentru mai mult de o săptămână, cu excepția cazului în care medicul le recomandă.

4. Luați medicamente pentru durere. Multe persoane cu hemoroizi au dureri, în special în timpul mișcărilor intestinale. Dacă suferiți de durere datorită hemoroizilor, luați o soluție pentru ameliorarea durerii, cum este acetaminofenul.

Evitați să utilizați medicamente antiinflamatoare (ibuprofen) și aspirină dacă aveți sângerări. Acestea pot interfera cu capacitatea de sângerare. În plus, nu dați aspirină copiilor sau adolescenților. Aspirina a fost asociată cu o afecțiune rară, dar gravă la adolescenți și copii numită sindrom Reye. Sindromul Reye provoacă umflarea ficatului și a creierului și poate fi fatală.

5. Aplicați comprese reci. Un pachet de gheață sau comprese reci pot ajuta la reducerea inflamației prin încetinirea fluxului sanguin spre locul hemoroizilor. Sigilați un pachet de gheață sau o compresă rece într-o pungă de plastic și aplicați pe zona afectată ameliorarea durerii.

Nu utilizați gheața sau compresa rece pentru mai mult de 20 de minute. Îndepărtați pachetul de gheață cel puțin 10 minute înainte de o nouă ședință.

6. Igiena este esențială. Cel mai bune lucru pe care-l puteți face pentru a vă îngriji hemoroizii este să păstrați zona anală curată. Zilnic curățați pielea din jurul si interiorul anusului cu apă caldă. Puteți face acest lucru cu sau fără săpun, dar săpunul poate irita hemoroizii.