Sfaturi utile pentru vindecarea si prevenirea hemoroizilor

Suntem siguri că până acum ați auzit numeroase sfaturi utile pentru prevenirea și vindecarea hemoroizilor. Însă ne-am gândit că unele în plus nu vor strică mai ales dacă suferiți de hemoroizi.

Nicaieri nu-i că acasă este o zicala românească. Iar acest lucru se aplică și în cazul tratamentului pentru hemoroizi pe care îl poți face acasă. În continuare va prezentăm niște sfaturi utile care te ajută să scapi simptomele neplăcute ale hemoroizilor.

Sfaturi Utile

Sfaturi utile pentru prevenirea hemoroizilor

Desi nu știm când și dacă vom fi afectați de hemoroizi putem face niște schimbări pentru prevenirea acestora. Astfel, potrivit medicilor de specialitate putem preveni hemoroizii prin următoarele metode:

adoptarea unui stil de viață activ, fără perioade lungi de repaus pe scaun;

alimentatie corectă și moderată, cu un conținut ridicat de fibre;

sederi scurte pe scaunul de toaletă;

mentinerea sănătății sistemului cardiovascular (a căror componentă sunt și venele hemoroidale).

Sfaturi utile pentru vindecarea hemoroizilor

Daca nu ai reușit să eviți îmbolnăvirea de hemoroizi este bine de știut cum poți scapă de această afecțiune. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajută să vindeci hemoroizii.

Foloseste o pernă specială pentru hemoroizi. Această este o pernă medicinală special concepută pentru a elimina presiunea din zona anală. Ea înlătura durerea și disconfortul în momentul în care te afli în poziția șezut. Pernă medicinală poate fi folosită oriune, acasă, în mașină sau la birou. Este discretă și eficientă pentru înlăturarea simtomelor și grăbirea vindecării hemoroizilor.

Nu uită să faci băi călduțe pentru șezut. Băile de șezut cu o durata de 10-15 minute sunt o adevărată mâna cerească pentru bolnavii de hemoroizi. Ele îți vor ameliora mult simptomele dacă vei face asta de 2-3 ori pe zi. Băile de șezut se pot face cu apă călduță dar și cu ceaiuri din diferite plante terapeutice.

Aplica tratamente locale. O soluție la îndemână oricui este folosirea tampoanelor care conțin agenți de amorțire a zonei afectate de hemoroizi. Ele se găsesc și pot fi achiziționate de la orice farmacie. Dacă rezultatele lasă de dorit atunci apelează la creme sau supozitoare. Cremele speciale pentru hemoroizi și supozitoarele cu cortizon pot face minuni împotriva hemoroizilor.

Sfaturi utile referitoare la dietă

Consuma alimente bogate în fibre. Cel mai bun mod de a scapă de constipație este să ai scaun constant. Pentru asta, trebuie să consumi alimente bogate în fibre. Deci introdu în alimentația zilnică mai multe legume, fructe și cereale integrale. Sunt recomandate și sucurile de fructe, curmalele și smochinele, dar și polenul crud. Salatele făcute din legume verzi sunt și ele foarte importante pentru dietă împotriva hemoroizilor.

Atentie la cantitatea de fibre. Nu exagerați cu prea multe fibre pentru că va trebuie să faceți față gazelor și balonarii. Fibrele trebuie introduse treptat în alimentația unui suferind de hemoroizi.

Hidratarea este foarte importantă. Dacă suferi de hemoroizi trebuie să fii permanent bine hidratat. Pentru a menține acest lucru este necesar să bei cel puțin 6-8 pahare de apă pe zi.

Alte sfaturi utile pentru lupta împotriva hemoroizilor

Nu folosi hârtie igienică uscată. Este indicat să schimbi hârtia igienică uscată cu șervețele umede fără alcool. Sau cu o hârtie igienică deloc parfumată și fără conținut de alcool.

Utilizeaza gheață pentru calmare. Disconfortul și durerea pe care le ai pot fi calmate cu ajutorul gheții sau a compreselor reci. Acestea pot fi aplicate direct pe anus și vor elimina senzațiile și umflăturile cauzate de hemoroizi.

Apeleaza la pastile orale. Dacă nu ai contraindicații medicale poți aplică la pastile orale contra durerii și a disconfortului. Dar este bine să nu exagerezi și să ceri și sfatul medicului. Pastilele orale pot fi aspirina sau ibuprofen.