Tratamente naturiste pentru vindecarea hemoroizilor

O serie de tratamente naturiste reprezintă niște metode extrem de folosite în tratarea hemoroizilor. Tratamente naturiste pentru hemoroizi, au că principal avantaj acela că pot fi realizate și totodată administrate în casă. Hemoroizii sunt de două tipuri: externi și interni. Cei externi, pot fi tratați mai ușor prin metode naturiste, non-invazive. Cele mai multe persoane care suferă de această boală se tem să vorbească despre acest lucru, le este rușine și încearcă o serie de remedii la domiciliu. De foarte multe ori, acestea dau rezultate minunate.

Tratament-naturist

Tratarea hemoroizilor începe cu o igienă strictă

O plantă care a dat rezultate foarte bune în tratarea bolii,chiar a celor cu tendința puternică de sângerare, este Piperul-bălții (Polygonum hydropiper), cunoscută popular sub numele de Ardeiul sau Piperul broaștei sau Troscot roșu (crește din abundență la marginea apelor și în locuri mlăștinoase și are flori roșiatice grupate în spice „false”). Această plantă are proprietăți astringente și puternic antihemoragice, fiind folosită că hemostatic în ginecologie, dar și în tratamentul hemoroizilor. Se fac băi de șezut cu ceaiul obținut prin fierberea acestei plante (că în descrierea precedentă). Alte plante cu care se pot face băi de șezut sunt: Coadă- calului, Mărul-lupului, Pelin, Busuioc și usturoi (cu tot cu învelișul extern).

In cazul sangerarilor. Se iau 500 g coajă de stejar și o mâna de pelin, se spală și se pun într-un săculeț textil care se fierbe 30 de minute într-o oală, în 2 1 de apă. Când s-a răcit, se strecoară lichidul într-un lighean și se fac băi călduțe în regiunea anala. Cu același ceai se spală regiunea anala de două-trei ori pe zi, timp de 5-6 zile. Dacă nu se simte o ameliorare, se repetă tratamentul încă două săptămâni. După băi și spălături se aplică un unguent.

Tratamente naturiste pentru hemoroizi.

Unul dintre primii pași în cadrul acestor tratamente naturiste ale hemoroizilor este întărirea pereților vaselor sanguine! Acest lucru se face prin intermediul alimentelor bogate în vitamina C, proantocianidine, rutină și silice. Dacă aveți probleme cu constipația este indicat să folosiți zilnic fulgii de cereale și tărâțele de grâu (2-3 linguri pe zi)! Acestea trebuie servite împreună cu mere rase, stafide, prune, pere, struguri, smochine, curmale și multe alte fructe. Puteți face un obicei că să serviți fructele și cereale integrale, ceva semințe crude și fulgi la micul dejun.

Fructele bace, cireșele și hrișcă au în compoziția lor flavonoide foarte eficace speciale pentru tratamente naturiste. Acestea fac pereții vaselor flexibili și puternici.

Fitoterapia este, la rândul ei, un element extrem de important în cadrul tuturor tipurilor de tratamente naturiste. Iată câteva rețete utile de tratamente naturiste:

Decoct din frunze de Alun. 2 linguri de frunze uscate și măcinate se fierb 5 minute cu 500 ml de apă la foc potrivit. Se filtrează și se bea călduț. Principiile active din frunzele de Alun au proprietăți vasoconstrictoare, antiinflamatoare și antihemoragice. Foarte eficient în tratamente naturiste este și extractul apos de scoarță de alun.

Tinctura din scoarță de Castan sălbatic. 1 linguriță, luată cu puțină apă, de 3 ori pe zi. Are un efect puternic de tonifiere a venelor în dauna bolii.

Tinctura de fructe de Șoc. Se administrează dimineață, pe nemancate, 1-2 linguri de tinctura de Șoc, diluate într-o cană de apă. Se face o cură de 3-4 săptămâni. Acest preparat deblochează tranzitul intestinal, fiind de un imens ajutor pe termen lung persoanelor constipate sau cu o eliminare leneșă. Are și un efect puternic de eliminare a toxinele din organism.

La rândul ei, ceapă previne formarea de cheaguri și fluidifică sângele așa că folosiți-o cu încredere și din belșug în alimentație. Castanele comestibile au efecte antiinflamatoare, stimulează tranzitul intestinal și sunt tonice vasculare. Consumați-le sub formă de piure sub formă unei cure de câteva saptamani.

Băi de șezut

Bai calde de șezut folosind coadă-șoricelului. Această plantă este considerată cea mai eficace plantă pentru tratamente naturiste în combaterea hemoragiilor externe. Are și efect decongestiv antihemoroidal, antiinflamator, antiseptic și calmant al mucoasei ano-rectale. În faza acută faceți câte două băi pe zi, apoi, în fiecare seară câte o baie foarte caldă (cât puteți tolera), timp de 20 minute, în cură de 14 zile.

Daca mai este necesar mai puteți face o cură, după o pauză scurtă. După baie, ungeti zona anala (inclusiv în interior) cu unguent de gălbenele sau un alt unguent antihemoroidal. O altă formulă de tratamente naturiste ce are o eficientă deosebită este o combinație între Mărul-lupului și Coadă-șoricelului. Am folosit acest remediu pentru diverse cazuri destul de grave și a dat întotdeauna rezultate (și în cazul unor fisuri anale grave și hemoragii). De obicei, rezultate semnificative a acestor tratamente naturiste se văd după primele două-trei bai.

Unguente pentru hemoroizi și clisme

Unguente din tratamente naturiste: preparați un unguent din 2 linguri de muguri de plop negru zdrobiți, umeziți cu alcool și lăsați să se macereze timp de 24 ore într-un vas acoperit. Amestecați cu 100 g untură de porc și 15 g ceară de albine și țineți vasul pe baia de aburi timp de 3 ore. Filtrați printr-un tifon curat, apoi frecați energic amestecul cu o spatulă din lemn, până obțineți unguentul.

Amestecati 2 linguri de coajă de stejar, 2 linguri rădăcina de tătăneasa, 2 linguri flori de mușețel, 2 linguri flori de arnica 1 lingură pelin și 1 lingură șovârf (plantă). Luați din acest amestec din tratamente naturiste 2 linguri și turnați peste el 4 linguri de alcool. Acoperiți vasul pentru 8-10 ore. Se pune apoi 100 ml apă și se da un clocot. Se strecoară apoi. Faceți seară badijonari locale cu preparatul obținut. După ce ați ținut compresele timp de 10 minute, îndepărtați-le și ungeti zona hemoroidala cu unguentul pe baza de plop (muguri). Urmați acest tip de tratamente naturiste până la deplină vindecare a hemoroizilor: este foarte eficient și se recomandă și la fisuri anale.

Unguentul și crema de gălbenele

Unguentul de Gălbenele este un adjuvant valoros în tratamentele naturiste, a pruritului anal și a fisurilor anale. Alte unguente ce au avut efecte pozitive sunt cele pe baza de Mărul-lupului, Tătăneasa, Propolis, muguri de Plop, Cătină etc. Foarte eficiente, în tratamente naturiste, sunt preparatele din scoarță de Castan. Ungeti zona anala (inclusiv în interior).

Clisme. Aceste tratamente naturiste sunt indicate să se facă mai ales în perioada acută pentru a ușura golirea intestinului. Se pot face cu oricare din plantele de mai sus sau chiar amestecuri de mai multe plante. Se face cu 500ml-1 litru de lichid la temperatura corpului și cu presiune mica.

Rețete de tratamente naturiste

Reteta 1 din tratamente naturiste! Se mai poate face o altă alifie eficientă în casă: se ia o linguriță de ceară de albine, 1 linguriță de miere, 1 linguriță de ulei de floarea soarelui, 2-3 centimetri de aloe zdrobită (sau o lingură). Se pun toate pentru topit pe baia de apă. Se fierb apoi 2 ore. Se strecoară. Se pune apoi într-o cratiță și se amestecă până la răcirea complectă, după care se pune în cutii mici. Se ține la rece.

Acest tip de tratamente naturiste se va folosi doar perioade scurte până trece episodul dureros! Se va întrerupe deoarece folosirea în exces poate să subțieze pielea și la o nouă constipație se pot produce rupturi și afecțiuni mai grave.

Reteta 2 din tratamente naturiste! Se iau 300 untură de porc proaspătă ne topită se taie în bucăți mici, se pun apoi 50 g flori de gălbenele și 1 mâna de coajă de salcie tăiată mărunt. Se pune la foc mic, pentru 2 ore pe baie de apă. Se strecoară și se pune în cutii mici de plastic la rece. Se unge local. Această rețeta de tratamente naturiste este utilă și la sângerări și la mâncărimi.

Reteta 3 din tratamente naturiste! Se iau 50 g coajă de stejar măcinată cu râșnită de cafea, 200 g unt, 50 g flori de coadă șoricelului. Se pun toate pe baia de apă și se fierb timp de 3 ore. Se strecoară. Se pun în cutii de plastic. Se folosește la dureri, hemoroizi externi și chiar sângerări. Se fac băi de șezut cu 2 linguri de coajă stejar și 1 lingură rădăcina de nalba fierte 15 minute într-un litru de apă, apoi strecurat.

Reteta 4 din tratamente naturiste! Se iau pelin 2 linguri, 2 linguri coajă arin, 2 linguri flori sunătoare- toate măcinate cu râșnită de cafea. Se pun la 200 g de unt. Se lasă pe baia de apă timp de 3 ore să fiarbă. Se strecoară și se pune în cutii mici la rece. Se folosește la nevoie. Este o rețeta din tratamente naturiste calmantă și astringentă și dezinfectanta.

Decoctul-element de baza

Reteta 5 din tratamente naturiste: se face un decoct din 50 g frunze de vită de-vie care se fierbe timp de 10 minute într-un litru de apă. Plantă poate fi proaspătă sau uscată. Se bea din sfert în sfert de ora câte 1 lingură de ceai timp de 1 săptămâna. Extern se fac băi de șezut cu următorul preparat: se pisează 10 capatani de usturoi necurățate de coajă și cu mustăți. Se fierb la foc mic în o jumătate litru de apă timp de 15 minute. Băile se fac în ceai mai întâi călduț, apoi din ce în ce mai fierbinte. Se pot face 4-5 băi pe zi, în funcție de severitatea afecțiunii hemoroidale. Rezultatele acestor tratamente naturiste se văd după 2-3 băi.

Reteta 6 din tratamente naturiste! Se prepară un decoct dintr-o linguriță de pulbere de scoarță de castan salbatec obținut de pe ramuri tinere, uscat și apoi măcinat cu râșnită de cafea. Se va pune la 100 ml apă. Se da acesta la foc și se lasă să clocotească, apoi se acopere și se lasă să se răcească. Se strecoară. Se vor lua zilnic apoi din acesta 15-20 picături timp de 20 zile pe luna, după care se face o pauză de 10 zile. După pauză se reiau aceste tratamente naturiste ale hemoroizilor.

Bonus:o alifie specială pentru tratament

Tratamente naturiste. Se mai poate face tot din castan salbatec o alifie: se prepară mai întâi o tinctura din 50 g scoarță măcinată pusă la 150 ml spirt concentrat (90 grade). Se lasă la macerat 15 zile. Se agită zilnic cel puțin de 2 ori. Se strecoară apoi în sticle de culoare închisă prevăzute cu dop. Se va pune pentru alifie 20 ml tinctura cu untură de porc (100 g). Se amestecă bine. Se aplică pe hemoroizi după spălare în strat subtire.

Remedii și tratamente naturiste

Ameliorarea simptomelor provocate de hemoroizi și îndepărtarea lor în totalitate din organismul tău pot fi făcute cu ajutorul unor tratamente naturiste pe care le poți administra în confortul propriei locuințe. Există mai multe plante și tratamente naturale la care poți apela, iar în cele ce urmează le vom înșira pe cele mai eficiente dintre ele.

Produse și suplimente naturale

Produsele naturiste și suplimentele naturale pot fi foarte eficiente în tratarea hemoroizilor și fisurilor anale, ajutând la înlăturarea disconfortului, eliminarea simptomelor și la grăbirea vindecăriibolii. Aceste produse naturale pot fi folosite fără probleme alături de tratamentele medicale, completând efectul acestora.

Găsești mai jos o listă a celor mai bune produse naturiste pentru tratament, care conțin ingrediente naturale eficiente și care au dat rezultate benefice pentru persoanele care le-au încercat deja.

În funcție de modul de utilizare, acestea pot fi creme și unguente, supozitoare, ceaiuri sau suplimente alimentare. În funcție de preferință, poți alege oricare dintre acestea, dar, de obicei, ele funcționează foarte bine când sunt folosite împreună.

Creme și unguente

Aplicate local, cremele și unguentele sunt cele mai rapide soluții pentru grăbirea procesului de vindecare și ameliorarea simptomelor neplăcute (dureri, inflamații, mâncărime etc.). Pot fi utilizate atât pentru hemoroizi externi, cât și interni și fisuri anale.

Crema Hemofarm

crema hemofarmCrema Hemofarm este indicată atât pentru tratamentul hemoroizilor interni și externi.Crema Hemofarm ajută la eliminarea durerii, a mancarimii și a stării de disconfort cauzată de această condiție și de fisurile anale.

Unguentul este sută la sută fabricat din ingrediente naturale și respectă cele mai înalte standarde de calitate prin prelucrare manuală.

Cele trei acțiuni de baza ale aceste creme sunt: anti-hemoroizi, anti-inflamator și cicatrizant. Efectele spectaculoase în tratarea afecțiunii se datorează în special combinării mai multor plante, cum ar fi tătăneasa și gălbenele, cu uleiuri de lavandă și floarea soarelui.

Este indicată aplicarea locală cu ajutorul unei mănuși chirurgicale pentru a se evita zgârierea sau iritarea zonei. Mai multe detalii…

Cremă HemoStop

Este o cremă antihemoroidală cu puternice efecte antiinflamatoare, antibacteriene și cicatrizante. Creată din ingrediente naturale, crema Hemostop este special concepută pentru tratamentul afecțiunii hemoroidale și al fisurilor anale.

Se folosește prin aplicarea locală. Se recomandă folosirea unei mănuși chirurgicale la aplicare, atât în cazul hemoroizilor externi, cât și a celor interni, pentru a nu zgâria zona cu unghia.

Poate fi folosită pentru aplicare locală chiar și aplicare internă , prin introducerea ei în interiorul anusului cu ajutorul unei mănuși chirurgicale. Dacă suferi de hemoroizi interni îți recomandăm că la aplicare să folosești de asemenea o mănușă chirurgicală. Crema HemoStop are în componența să o mulțime de ingrediente benefice pentru organism precum gălbenele, propolis, glicerină sau tătăneasă. Administrarea cremei trebuie făcută cu grijă, pentru că această să nu fie aplicată pe răni adânci sau în locuri infectate. Folosește-o zilnic, ori de câte ori ai ocazia. Mai multe detalii

Cremă Vein Defense

crema vein defense

Acest produs naturist conține o formulă îmbogățită cu un complex puternic emolient compus din ulei de cocos și unt de Sheâ.

Crema Vein Defense ajută la menținerea fermității și hidratării pielii. Este recomandată și pentru tratamentul varicelor, contribuind la eliminarea senzațiilor de oboseală resimțite adeseori la nivelul picioarelor după o zi lungă de lucru.

Este benefică împotriva hemoroizilor deoarece ajută la menținerea elasticității venelor și previne astfel apariția acestei afecțiuni. Se aplică după nevoi, dar nu mai mult de 3 ori pe zi. Mai multe detalii

 

Crema hemotreat H

Crema hemotreat H

Această cremă este foarte eficientă atât împotriva hemoroizilor interni cât și împotriva celor externi deoarece ajută foarte mult la ameliorarea simptomelor provocate de aceste afecțiuni și grăbește procesul de vindecare.

Folosită constant și conform recomandărilor specialiștilor, HemoTreat te va ajută să eviți operațiile sau complicațiile. Unguentul are acțiuni benefice pentru vasele sanguine umflate și pentru țesuturile iritate din zona anusului. Folosește-o zilnic conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Mai multe detalii

 

Cremă Hemosan

Crema HemosanProprietățile antiinflamatoare, cicatrizante, analgezice, anestezice și emoliente ale acestei creme reprezintă combinația perfectă de acțiuni benefice asupra organismelor care se luptă cu hemoroizii. Crema te va ajută în ameliorarea senzației de durere provocată de aceștia, reface țesuturile și stimulează circulația locală în criză hemoroidală.

Ingredientul principal pe care îl găsim în această cremă este extractul de castan care are proprietăți venotonice, antiedematoase și astringente, ceea ce ajută la retracția formațiunilor hemoroidale.

Dezinfectarea și cicatrizarea sunt asigurate de extractele de gălbenele și mușețel pe care le găsim pe lista ingredientelor. Folosește-o prin aplicare locală de 2-3 ori pe zi, de preferat după ce faci duș sau baie. Mai multe detalii

Cremă Hemoploptis din muguri de plop

tis-hemoploptis-crema-mugur-de-plop-x-50mlAceastă cremă este recomandată pentru hemoroizi și pentru fisuri anale, fiind compusă din extracte naturale din muguri de plop, propolis și pătlagină.

Produsul dispune de o acțiune sinergică a celor trei extracte care ajută la îmbunătățirea circulației la nivelul zonei perianale. Acest lucru permite înlăturarea senzațiilor de usturime și mâncărime pe care le provoacă de obicei boală. Folosește-o prin aplicare locală o dată sau de două ori pe zi dacă vrei să grăbești procesul de vindecare. Mai multe detalii

 

 

Unguent Gălbenele + Cătină

ceta-crema-tip-balsam-cu-extract-total-de-galbenele-si-catinaAceastă cremă poate fi folosită cu succes pentru tratarea a numeroase afecțiuni.

Printre cele mai frecvente sunt hemoroizii, varicele, ulcerele varicoase, arsurile, eczemele și degerăturile. De asemenea, produsul poate fi utilizat și în cosmetică pentru a proteja pielea și a redă tonifierea tenului.

În compoziția să foarte eficientă intră următoarele ingrediente: gălbenele, cătină, vaselină, lanolină și ceară. Se aplică local prin masarea zonei afectate timp de cel puțin 10 minute și poate fi folosită în fiecare zi fără efecte secundare. Mai multe detalii

 

Supozitoare pentru hemoroizi

O soluție pentru reducerea simptomelor neplăcute pot fi și supozitoarele. Fiind recomandate în special pentru tratamentul hemoroizilor interni.

Supozitoare Hemorsan

Supozitoare hemosanSupozitoarele Hemorsan funcționează că un adjuvant natural ce combină acțiunile cicatrizante, antimicrobiene, antiinflamatoare, venotonice, anestezice și vasoconstrictoare ale ingredientelor naturale pentru a trata hemoroizii și fisurile anale.

Lista de ingrediente include tinctură de propolis, extract de flori de gălbenele, ceară de albine, extract de muguri de plop, ulei esențial de cuișoare și extract de semințe de castan.

Se administrează un singur supozitor pe zi timp de circa 18 zile pentru a grăbi procesul de vindecare. Mai multe detalii

Suplimente naturale

Suplimentele naturale pentru tratamentul naturist au un efect puternic și de durată, pentru că rolul acestora este de a elimina cauzele ce au generat apariția bolii, indiferent de tipul acestora.

Acestea funcționează prin îmbunătățirea tranzitului intestinal, detoxifierea organismului, reducerea inflamațiilor, combaterea infecțiilor, refacerea țesuturilor și întărirea venelor. Iată mai jos câteva suplimente alimentare eficiente pentru tratament.

Hemostop Fibre

Hemostop fibreAcest supliment natural îți ajută organismul să prevină apariția hemoroizilor datorită unui aport de fibre alimentare pe care îl oferă corpului tău. Fibrele sunt foarte utile pentru pacienții care suferă deja de hemoroizi sau pentru persoanele care vor doar să prevină apariția acestora deoarece combat foarte eficient constipația.

Hemostop Fibre se administrează prin consumul a 2-4 lingurițe de 2 ori pe zi, dimineața și seară. Îl poți amestecă cu 200 ml de lichid (iaurt, apă, ceai, suc de fructe etc) și se recomandă consumul suplimentar de circa 240 de ml de lichide ulterior. Mai multe detalii

 

Ulei de Cocos Raw Organic Extra Virgin

Ulei de cocos extra virgin jeevaEste un ulei de cocos extra-virgin, obținut prin presare la rece, certificat că „organic”. Se folosește intern sau extern pentru aplicări locale.

Nucile de cocoș sunt o sursă foarte bună de fibre, extrem de utile și recomandate în dietele pentru tratamentul hemoroizilor.

Acest supliment natural are o vastă contribuție la bună funcționare a organismului uman deoarece ajută la producerea acidului monolaurin care luptă împotriva virusurilor și bacteriilor care stau la baza unui număr mare de boli. Proprietățile antiinflamatoare, antimicrobiene, antifungice și antivirale ale acestui produs mențin sănătatea organismului și îl protejează împotriva amenințărilor de orice fel. Tratamentul acestei afecțiuni și prevenirea acestora se pot face mult mai ușor și mai eficient atunci când persoană în cauză apelează la cure lungi cu ulei de cocoș. Acesta poate fi folosit prin introducerea lui în alimentația ta zilnică, fie că vorbim despre cea de acasă sau despre cea de la birou. Mai multe detalii

Vein Defense Tablete

vein defenseAcest supliment natural este extrem de eficient în îmbunătățirea circulației sangvine venoase, menținând în același timp un nivel optim de colagen în peretele vascular și prevenind astfel apariția și dezvoltarea hemoroizilor.

Tabletele Vein Defense ajută și la îmbunătățirea elasticității pielii, reducerea coagulării și formării trombilor venoși, îmbunătățirea funcției endoteliale și reducerea fragilității pereților capilari. Se administrează 2 tablete pe zi la masă, dar nu este recomandat femeilor însărcinate, persoanelor diagnosticate cu obstrucții biliare, ulcer, litiază biliară sau hiperaciditate gastrică. Mai multe detalii

 

Colon Cleanser Provita

provita_nutrition_colon_cleanserEste un supliment natural recomandat de specialiști pentru o mulțime de afecțiuni, dar principalul beneficiu pe care îl oferă organismului este favorizarea producției de mucus gastro-intestinal care permite reducerea inflamațiilor de la nivelul stomacului și intestinelor.

Este foarte eficient împotriva hemoroizilor, dar poate fi folosit și pentru afecțiuni precum ulcer peptic, gastrită, boală Crohn, constipație, sindrom de colon iritabil sau anorexie, printre altele.

Produsul colon Cleanser de la Provita este special conceput pentru curățirea colonului și pregătirea lui pentru repopularea cu bacterii benefice pentru organism. Îți recomandăm să consumi 1-2 capsule în fiecare zi, dar nu uită că ai nevoie și de minim 2 litri de apă plată pe zi pentru a eficientiza procesul de curățare a colonului. Mai multe detalii

Tinctură de Gălbenele Faunus

TINCTURA_GALBENELETinctura de gălbenele se poate folosi atât intern cât și extern, pentru aplicări locale. Ajută la funcționarea normală a sistemului digestiv, la menținerea sănătății ficatului, la producerea bilei, la reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii din cauza hemoroizilor și la refacerea țesutului cutanat.

Pentru consum intern trebuie să bei câte o linguriță de tinctură diluată în 100ml de apă sau ceai de circa 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Dacă dorești să folosești suplimentul pentru uz extern poți face badijonări locale cu tinctură sau cu soluția diluată în 100 ml de apă. Nu se recomandă persoanelor care au alergie la componentele produsului, femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Mai multe detalii

 

Ulei din Semințe de În Solaris

Ulei din Seminte de În SolarisAcest ulei natural este obținut prin presarea la rece a semințelor de în și dispune de puternice proprietăți antiinflamatoare, antihemoroidale, antitusive, antihelmitice, emoliente și laxative.

Uleiul de semințe de în poate fi folosit că adjuvant în inflamațiile tractului digestiv, în hipertensiune arterială sau litiază renală. Ajută și la prevenirea cancerului de stomac sau de colon, la reducerea colesterolului și eliminarea inflamațiilor de la nivelul vezicii urinare. Efectele sale antiseptice și calmante permit grăbirea procesului de vindecare pentru persoanele aflate în mijlocul unui tratament antihemoroidal. Mai multe detalii …

 

Argilă Algo

argila argoAcest supliment natural conține argilă tibetană Algo și este foarte util pentru persoanele care suferă de tulburări digestive și gastrointestinale, de afecțiuni renale, disfuncții metabolice și dereglări glandulare. Produsul poate fi administrat în cure de 3 săptămâni, timp în care se bea apă argiloasă tulbure de 3 ori pe zi.

De asemenea, poți utiliza argilă sub formă de cataplasme pentru a trata nodulii tiroidieni, gușa, nodulii mamari, prostată, durerile articulare sau hemoroizii externi. Citește cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj pentru a află cum să prepari corect acest tratament în funcție de modul în care dorești să-l folosești. Mai multe detalii

 

Vitamina C Solaray 1000mg

vitamina-c-solaray-1000mgFiecare capsulă conține 1000mg de vitamina C din ingrediente naturale (fructe de măceș și de acerola) și 50 mg bioflavonoide.

Asocierea dintre vitamina C și bioflavonoide este foarte eficientă în tratarea hemoroizilor și ameliorarea crizelor hemoroidale, ajutând la întărirea și funcționarea optimă a vaselor de sânge și protejând împotriva stresului oxidativ.

Se recomandă utilizarea unei capsule/zi, dar se pot consumă chiar și 3/zi la nevoie, excesul fiind excretat din corp de către rinichi, prin urină. Mai multe detalii

 

Ceaiuri pentru hemoroizi

Efectele benefice ale ceaiurilor din plante medicinale sunt binecunoscute și de necontestat. Consumul de ceaiuri are în general efecte benefice asupra organismului nostru și ajută în procesul de tratare a numeroase afecțiuni. Iată mai jos câteva ceaiuri de plante recomandate pentru prevenirea și tratarea acestei afectiuni.

Ceai HemoStop

ceai hemostopEste un ceai cu efect antiseptic intestinal care contribuie semnificativ la reducerea florei patogene din zona anală. Acest ceai te va ajută foarte mult să ameliorezi simptomele provocate de hemoroizi și să reduci substanțial rată de înmulțire a bacteriilor în zona anală, eficientizând astfel procesul de vindecare sau făcând prevenția mult mai eficientă.

Ceaiul Hemostop pentru tratamentul naturist, conține crușin (Rhamnus frangula), lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), senna (Cassia angustifolia), fenicul (Foeniculum vulgare), cicoare (Cichorium intybus) și roiniță (Melissa officinalis).

Acest produs dispune de mai multe plante special alese pentru efectele benefice pe care le au asupra organismului și pentru eficiența de care dau dovadă împotriva hemoroizilor și simptomelor acestei afecțiuni. Se administrează prin consumul a 250 ml de apă în care se introduc 2 lingurițe de plante. Mai multe detalii

Ceai Hemorodalus Faunus

ceai-colesterolus-faunusEste unul dintre cele mai frecvent folosite ceaiuri de către persoanele care suferă de această boală sau fisuri anale deoarece are capacitatea de a menține integritatea venelor rectale, de a elimina disconfortul care apare la nivelul venelor hemoroidale și de a asigura funcționarea normală a tranzitului intestinal. Proprietățile sale antiinflamatoare, cicatrizante, antibacteriene, laxative și antiseptice îl recomandă că un produs excelent pentru orice tip de hemoroizi sau fisuri anale. Se poate folosi pentru uz intern prin infuzie cu 2 lingurițe de plante adăugate la 200 ml de apă. Se recomandă consumul a unei căni de infuzie de trei ori pe zi pentru rezultate maxime. În același timp, însă, poți alege să îl utilizezi și extern prin intermediul băilor de șezut, la care poți apela o dată sau de două ori pe zi, în funcție de gravitatea afecțiunii cu care te confrunți. Pentru că dietă să ofere rezultate cât mai bune îți recomandăm să te ții de ea timp de cel puțin 2-3 luni de zile. Mai multe detalii

Ceai Mărul Lupului Faunus

ceai-de-marul-lupului-faunus-plantDestinat exclusiv pentru uz extern, ceaiul de mărul lupului de la Faunus este foarte folositor pentru organismele care se confruntă cu afecțiuni precum hemoroizi externi, arsuri, varice, ulcer varicos, diferite eczeme, mâncărimi, acnee și multe altele.

Proprietățile sale puternice antibacteriene, antiseptice, cicatrizante și regeneratoare îți vor oferi protecția de care pielea ta are nevoie împotriva tuturor afecțiunilor menționate mai sus. Ceaiul este foarte eficient deoarece asigura integritatea venelor rectale și elimină disconfortul care apare la nivelul venelor hemoroidale.

Pentru utilizare se recomandă prepararea unei infuzii prin adăugarea a 2 linguri cu plante în 500 ml de apă. Ceaiul se poate folosi prin tamponări locale sau prin băi de șezut. Nu este recomandat persoanelor care suferă de alergii la mărul-lupului. Mai multe detalii

Ingrediente naturale

Aloe Vera

Această plantă foarte benefică pentru organismul uman ajută la îndepărtarea rapidă și eficientă a hemoroizilor și la eliminarea umflăturilor pe care aceștia le provoacă. Se poate folosi prin tăierea frunzelor, încălzirea și aplicarea lor pe zona afectată pentru 30-60 de minute.

Pelinul

Pelinul are avantajul de a dispune de puternice proprietăți de calmare a iritațiilor și de îndepărtare a infecțiilor care pot să apară la nivelul pielii. Simptomele neplăcute vor fi rapid calmate de băile cu pelin sau de ceaiul făcut cu ajutorul acestei plante. Urmați tratamentele mai mult timp, până când vor fi definitiv îndepărtați din organism.

Varză

Varza este o plantă cu efecte benefice pentru organism, ajutându-l să depășească mai ușor încercările la care este supus . Poți folosi varză prin zdrobirea unor frunze și aplicarea rezultatului pe zona afectată. Îți recomandăm să faci acest lucru în fiecare zi, iar cură trebuie să țină cel puțin 2 săptămâni pentru efecte maxime.

Oțetul de mere

Ușor de găsit în orice gospodărie, oțetul de mere poate fi folosit cu încredere pentru ameliorarea simptomelor prin aplicarea lui pe zona afectată. Folosește vată sau șervețele demachiante pentru a elimina senzațiile de mâncărime și durere din zona cu probleme.

Uleiul de cocoș

Benefic pentru numeroase afecțiuni, uleiul de cocoș are efecte foarte puternice și împotriva simptomelor provocate de hemoroizi. Aplică ulei de cocoș în fiecare zi pe zona afectată și lasă-l să acționeze măcar o oră înainte de a te șterge.

Vitamina C

Vitamina C este o vitamină hidrosolubilă (solubilă în apă) cu multiple efecte benefice asupra organismului. Organismul uman nu poate sintetiza Vitamina C, astfel încât singurele surse sunt alimentele (fructe, legume etc.) și suplimentele naturale. Conform studiilor medicale, vitamina C ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge, are un puternic rol antioxidant și ajută la sinteză colagenului.

Pentru vindecarea hemoroizilor, dar și prevenirea reapariției acestora, asigurați-vă că includeți în dietă alimente bogate în vitamina C (citrice, ardei, broccoli etc.) și/sau suplimente naturale de vitamina C.

Pudră de turmeric cu ulei de măsline

Această combinație de ingrediente deosebit de puternice și eficiente te vor ajută să scapi repede de inflamație și de senzația de durere pe care le experimentezi. Aplică în fiecare zi pe zona afectată pentru a avea rezultate eficiente.

Usturoi și oțet de mere

Un alt remediu aflat la îndemâna celor mai mulți dintre noi este reprezentat de amestecul de usturoi și oțet de mere care va elimina în întregime senzația de durere și inflamația, grăbind foarte mult procesul de vindecare. Tot ce trebuie să faci este să pisezi câțiva căței de usturoi și să-i amesteci cu oțetul de mere pe care cu siguranță îl ai în bucătărie.

Concluzie

Există multe remedii și tratamente naturiste eficiente pentru hemoroizi. Acestea sunt foarte utile pentru ameliorarea simptomelor și vindecare, dar și pentru prevenirea apariției acestora. Folosește cu încredere aceste soluții naturiste și elimină din viața ta obiceiurile nesănătoase. Nu uită să citești și despre cauzele, simptomele și tratamentul medical, pentru că informarea corectă este probabil cel mai important pas către vindecare și o sănătate perfectă.